Radio 2 playlist

Radio 2 playlist

De Dj’s van de nationale radiozender NPO2 stellen dagelijks de Radio 2 playlist samen en is onderdeel van de NPO. De NPO is de Nationale Publieke Omroep. Veelal komt muziek uit de tachtiger en negentiger jaren voorbij in de playlists van Radio 2. De hits and liedjes uit deze perioden zijn vaste prik bij het radiostation. Het aandeel van deze perioden is substantieel in het totale aanbod. Daarnaast vult de radiozender de lijst aan met actuele hits and classics uit hun Mega Top 50. Ook de Nederlandstalige hits en golden oldies, van zowel internationale als nationale, vind je terug in de Radio 2 playlist.

Het station beoogt luisteraars op hun wenken te bedienen, door hen aan te sluiten op de meest actuele ontwikkelingen binnen de popmuziek. Daarbij krijgen verschillende soorten content een podium binnen het aanbod van Radio 2.

Ingrediënten van de publieke zender en haar playlist

Vaste ingrediënten van de zender zijn muziek van Nederlandse bodem, actuele thema’s uit de Nederlandse maatschappij, het laatste nieuws, trending topics en het gesprek van de dag. 24 uur per dag scant de zender deze onderdelen, zodat zij altijd stand by staat om de laatste ontwikkelingen aan haar luisteraars te presenteren. De zender is graag een maatschappelijke radar voor de luisteraar.

Die maatschappelijke insteek zie je voor een deel terug in de mix van de playlists. Maar ook buiten de playlists wil het radiostation het geluid van de dag ten gehore brengen. Zowel moderne, recente hits en classics presenteert zij naast onbetwiste golden oldies van weleer. Hits die het publiek nog altijd dicht aan het hart liggen.

Prominente Dj’s

Een drietal van in het oog springende Dj’s van Radio 2 zijn Gijs Staverman, Ruud de Wild en Rob Stenders. Met hun programma’s stellen zij de playlist op dagelijkse basis voor een belangrijk deel samen. Maar zij zijn verre van de enige. Ook wandelende encyclopedie Leo Blokhuis, Felix Meurders, Dolf Jansen en Corné Klein komen voorbij en zijn slechts een selectie van de vele Dj’s.

De zender is nog wel eens van gezicht en slogan veranderd, maar de muzikale inhoud van het station zelden tot nooit. Vanwege haar gevarieerde inhoud en maatschappelijke lading is de zender geliefd bij een groot publiek.

Ook haar thema playlists hebben Radio 2 naar een hoger level getild met betrekking tot de grootte van haar publiek. Zo is de Top 2000 aan het eind van het jaar een bijzonder populaire thema playlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *