Overzicht van lokale bands en muzikanten om naar uit te kijken

In elke stad en dorp in Nederland zijn lokale bands te vinden. Een groot deel daarvan werkt op verschillende niveaus, van het regelmatig optreden in een kroeg tot het verder brengen van je muziek. In dit artikel geven we je een overzicht van actieve lokale bands en muzikanten die je op korte termijn goed moet gaan volgen. We hebben voor elk subgenre wel iemand opgenomen. Echter, als je vooral geïnteresseerd bent in bepaalde thema’s, kan je ook gebruikmaken van onze filterfunctie bovenaan ieder artikel om alleen de bands te zien die bij jouw interesses passen. Wij wensen alle muzikanten veel succes met hun carrière!

Divers rockmuziek
Deze groep muzikanten brengt een mix van rockmuziek, metal, punkrock en blues. Je hoort er een sterke stem in terug, maar ook zo nu en dan een vleugje saxofonistische begeleiding. Je hoort deze bandleden hier spelen: – Engel: Engel brengt een mix van rock, heavy metal en blues. Hun grootste inspiratiebron is de blues en deze kan je in hun nummers terug horen. Het zijn vier jongens die samen dit project hebben opgezet. Hun muziek klinkt puur en eerlijk. Je hoort een hoog volume en een stevige beat in deze muziek door gaan. – Zander Zandhuis: Zander Zandhuis is één van de veelzijdige artiesten die wij in dit artikel in het oog wil houden. Zowel op het vlak van poëzie als op het vlak van muziek heeft hij veel te bieden. Zijn muziek wordt omschreven als een mix van diverse muziekstijlen. Zander Zandhuis heeft een groot gevoel voor muziek. Deze wordt gedreven door onder andere kunst, film, andere muziekstijlen en de mensen om hem heen. – The Great Mistake: Deze groep houdt zich aan een oude, krachtige en zware stijl van rockmuziek. Ze zijn een unieke groep in Nederland, die elke keer opnieuw een nieuwe uitdaging voor zichzelf zoekt. Ze zijn een middelbare schoolband die nu op zoek is naar een platenmaatschappij.

Neo-soul en r&b
Deze stijl van muziek is gebaseerd op het blijven mixen van de rock- en bluesmuziek. Het brengt een stijl tot leven die eigentijdser is dan vroeger. Er wordt veelal gebruik gemaakt van digitale samples en elektronische instrumenten. Je hoort hier een stem, die soms erg gelikt klinkt, maar ook weer een echt effect heeft op de luisteraar. Je hoort deze bandleden zingen: – Yossi Wartenvis: Deze artiest is een aanstormende ster op het gebied van r&b en popmuziek. Hij wordt gekenmerkt door een stoere en sexy stem. Deze artiest is onder andere te boek staan als rapper, zanger, pianist, componist en producer. Hij heeft een eigen muziekstijl bedacht, waarin hij de elementen van r&b, pop en soul wil mengen. – Vreemde Vlees: Vreemde Vlees is een crew die met het oog op de toekomst al heel jong aan de slag is gegaan met het maken van eigen muziek. Ze hebben al een aantal nummers af en gaan er volop mee door. Ze zijn een ode aan de jaren ‘90 en houden zich bezig met een mix van r&b, hiphop, popmuziek en rock. Ze gaan ervan uit dat hun muziek een eigen plekje heeft in de huidige popmuziek.

Pop en indie rock
Popmuziek is een breed begrip. De luisteraar van pop en rock kan er alles van vinden. Zo kan het een mix zijn van popmuziek, soul, folk en rock. Je hoort er een stem, die soms een beetje een platte toon heeft, maar nog steeds een eigen karakter heeft. Je hoort deze bandleden spelen: – Nijs: Nijs staat bekend om zijn ruige en stoere rockmuziek. Hij is een echte doorzetter en volhardt in zijn doelen. Hij wil de muziekwereld veroveren en zal dit ook zeker doen. Als zijn carrière als zanger in de lift zit, zal hij zijn muziekcarrière weer opstarten. – Lege Band: Deze groep is een mengsel van ervaring en jonge energie. Ze hebben een eigen plekje in de muziekwereld. Ze spelen een mix van popmuziek, indie rock en een klein beetje poprock. Poprock is een mix van popmuziek en rock.

Reggae (rastafari) muziek
Er wordt in deze muziek regelmatig gesproken over het leven en de natuur, die door reggae geschreven worden. Je hoort een diepe stem en een mooie beat. Je hoort dit: – Retox: Deze groep heeft een eigen, stevige en zware reggaemuziek. Ze spelen een mix van reggae, dubstep en hiphop. Ze geven een dansbare en stevige nummers weer, waar iedereen op kan dansen. Ze zijn van de volksthema’s en de natuur. Ze maken de mensen weer bewust van de natuur en van de natuurlijke stroom van het leven. – Rasta Drums: Rasta Drums is een nieuwe band die reggaemuziek speelt. Ze hebben een eigen, stevige en zware reggaemuziek. Ze spelen een mix van reggae, hiphop en dubstep. Ze geven een dansbare en stevige nummers weer. Ze zijn van de volksthema’s en de natuur. Ze maken de mensen weer bewust van de natuur en van de natuurlijke stroom van het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *