Instrumenten

Er zijn zoveel verschillende instrumenten om te bespelen, maar wat past bij jou? Als artiest zijnde heb je vaak een voorkeur voor een bepaald instrument, maar tegenwoordig zien we dat artiesten niet één instrument bespelen maar meerdere. Als je aanleg hebt voor muzikaliteit zal je dit zeker ook goed af gaan. De gouden regel geldt heirbij natuurlijk wel “oefenen baart kunst”.

De keuze is enorm, en het digitale platform wordt steeds uitgebreider. Naast alle akkoestische intstrumenten die we veelal zien en ook kennen, zijn er ook veel elektronische instrumenten.  Denk hierbij aan MIDI controllers, synthesizers, drumcomputers en modulaire synthese.

MIDI controllers worden vaak gebruikt bij een muziek software. Dit kan een DAW, plugin of VST zijn.
Met de MIDI controller stuur je via een MIDI signaal (usb) het geluid aan op je PC/ Mac. Dit is zo uitgebreid, dat je via een VST (soft synths) een heel nummer kan spelen. Er zijn vele varianten in de controllers, denk hierbij aan keyboards, pads, faders en knoppen.

Synthesizers zijn elektrische instrumenten die via elektrische golven een klank kunnen maken. Niet alleen klanken maar ook abstracte geluiden.

Drumcomputers gebruik je om een beat te maken. Een drumcomputer bevat samples van akkoestische instrumenten bijvoorbeeld de hihat, bassdrum, ride, en noem maar op.

Modulaire synthese komt weer helemaal terug. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende modules die elkaar aansturen om een geluid te creëren. Met behulp van kabels connect je de modules.