DJ koptelefoon

Een plaatje mixen doe je met een koptelefoon! Wanneer je in een club moet spelen wil je de mix voor kunnen beluisteren. Hiermee zorg je ervoor dat je 2 platen foutloos mixt en het publiek in de hoofdzaal goed geluid ontvangt. Maar waar moet je aan denken bij een koptelefoon? Dat ga ik je vertellen.

Er wordt vaak een fout gemaakt bij het uitzoeken van een geschikte koptelefoon. Er zijn vele modellen voor verschillende doeleindes, waardoor het niet altijd eenvoudig is om de juiste te kiezen. Voor een DJ is het belangrijk om alle frequenties goed te horen. Het geluid van de zaal kan het geluid van je koptelefoon goed overstemmen. In eerste instantie is het goed om diverse modellen te testen in de winkel en de specificaties door te nemen. De één kan net een tandje harder dan de ander, en de één is net iets duidelijker in detail. Er is een ruimaanbod, dus kijk goed naar de prijs en kwaliteit. Er zijn een aantal types waar je voor kunt gaan:

  1. Een gesloten koptelefoon:
    Een gesloten koptelefoon betekent dat de oorkappen over je oren heen vallen en zo minimaal last hebt van je geluidsomgeving. Voel wel goed aan of de koptelefoon goed op je hoofd zit voor een aangenaam gevoel. Het moet niet zo zijn dat je na een tijd een drukkend gevoel krijgt, want dat gaat irriteren.
  2. Een open koptelefoon:
    Bij een open koptelefoon vallen de oorkappen op je oren, waarbij je een actieve houding kan aannemen. Voor een DJ is dit wel aangenaam, aangezien je niet de hele tijd je koptelefoon op je oren hebt zitten. Indien je dit wel wilt of hebt, test de koptelefoon dan goed uit. Na een tijdje kan je enige irritatie bespeuren op het oor.
  3. In ear koptelefoon:
    Dit zie je steeds vaker op het podium, en vooral bij Live artiesten. De subtiele oortjes vallen nauwelijks op en zijn van licht gewicht. Het geluid komt direct je oor binnen, waardoor je dus meer afgesloten bent van je omgeving.

Voor ieder dus wat wils, maar bedenk je doel!

Geplaatst in DJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *