Dancefair

Wat is nou de beste plek om connecties te leggen? Er zijn vele plekken naast Social Media om goede connecties op te doen. Denk hierbij aan clubs en events, vinyl markten, maar ook de verschillende soorten muziekbeurzen die in Nederland worden georganiseerd.

Wat kan je vinden op een muziekbeurs?

Een muziekbeurs is voor alles en iedereen die muziek met zich mee draagt. Er is natuurlijk wel een verschil in de beurzen. Er zijn beurzen die zich meer focussen op het leveren van producten en je hebt beurzen die meer de nadruk leggen op het informeren van muzikanten. De Dancefair is een beurs die zich focust op beide. Bezoekers kunnen een dagkaart of een weekend kaart kopen en hebben zo toegang tot de Dancefair. De Dancefair valt elk jaar in maart en wordt gehouden in de jaarbeurs in Utrecht. De locatie is centraal en eenvoudig te bereiken met openbaar vervoer.

De Dancefair is ingedeeld in 3 grote ruimtes, die weer opgesplitst zijn in een aantal aparte kamers. In deze kamers worden de zogenoemde panels gehouden. Vanuit verschillende scholen en organisaties worden hier presentaties gegeven om de muzikant of producer te informeren. In de grote hal zijn alle muziek merken te vinden, maar er zijn ook stands om je demo te droppen. Beginnende producers kunnen hier een nummer afgeven met de hoop dat het nummer bij één van de labels uit komt. Naast alle muziek gerelateerde bezigheden kan je hier ook een hapje en een drankje doen om te netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *